• c/Anselm Clavé, 2 3-6 (La Pista) 08500 Vic
  • projecteaurora@gmail.com
In BlogAurora

Open Your Mind

El projecte YOUTH ON THE MOVE – «OPEN YOUR MIND» significa joves en moviment. Des de fa 6 anys el projecte va néixer a la ciutat de Manlleu, més concretament, fruit de la col·laboració entre l’entitat juvenil AURORA Gestió Projectes Socials, i l’Àrea de Benestar i Social, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament d’aquesta ciutat. La dinàmica del projecte sempre ha estat la mateixa des del principi: que els joves de Manlleu amb certs obstacles econòmics, socials i culturals és posin en moviment a partir de trainings i formació, oportunitats de voluntariat europeu i intercanvis. Bàsicament el projecte, a partir de les seves activitats, dona suport als joves per tal de fomentar-ne el seu empoderament. Durant el transcurs de l’any 2019 i en un període de 5 mesos (de Març de 2019 a Juliol de 2018) s’implementarà la sisena edició del projecte Youth On The Move (YOTM), un projecte amb 4 dimensions diferenciades:

1.- Innovació educativa: s’aposta clarament per mètodes de treball originals d’educació no formal entre l’administració, la comunitat i les entitats socials.

2.- Multiculturalitat i voluntariat: potenciant l’existència plàcida enriquidora de les diferents manifestacions culturals de la ciutat, fomentant l’aprenentatge de llengües estrangeres i el diàleg intercultural, fent possible la pràctica del voluntariat internacional amb els joves de Manlleu.

3.- Cooperació amb els agents del territori i utilització eficient de recursos: cofinançament local de l’Àrea de Benestar Social, Salut Pública i Consum, finançament del programa Singulars del Servei Local d’Ocupació, contraprestacions socials individuals i col·lectives. Per tenir garanties d’èxit en un projecte com aquest, cal afavorir la complementarietat i col·laboració, el treball en xarxa, unificar esforços i teixir sinergies.

4.- Amb perspectiva de gènere, donada la participació desigual d’homes i dones d’altres edicions, s’aposta per garantir uns mínims de presència femenina dins el projecte i incorporar una quota mínima de noies a les sortides de mobilitat internacional.

Cartell bo2