• c/Anselm Clavé, 2 3-6 (La Pista) 08500 Vic
  • projecteaurora@gmail.com
trueta-team In 2014,BlogAurora

Els voluntaris publiquen un estudi sobre els efectes de la teràpia ocupacional en les persones amb malaltia mental

Al llarg de 9 mesos N. Pellegrino i P. Kámán, dos psicòlegs de Itàlia i Hongria respectivament, han desenvolupat un Servei de Voluntariat Europeu a la Fundació Humanitària Dr. Trueta.  A més a més de la gestió de residus, els voluntaris també han estat treballant colze a colze amb la Núria Salvans, la tècnica terapeuta de la Fundació, realitzant el seguiment dels usuaris i contribuint al coneixement científic sobre els efectes positius de la teràpia ocupacional a l’estabilitat, la satisfacció laboral i autoestima de les persones amb malalties mentals.

L’estudi que presentem a continuació és una investigació d’assajos clínics a 18 individus diagnosticats amb una malaltia mental (esquizofrènia, trastorn bipolar i depressió), que treballen a Vic (Catalunya) a la Fundació Humanitària pel 3r i 4rt món Dr. Trueta. A través d’una enquesta que inclou mesures de la depressió, l’autoestima, la satisfacció amb la vida i amb el treball, s’ha pogut plantejar la hipòtesis que la teràpia ocupacional, és un bon recurs que permet als malalts mentals sentir-se útils en la societat.

Aquí alguns exemples amb les seves pròpies paraules:
“Sé que estic aquí per ajudar a la gent.”
“Crec que hi ha diferencies, a la Trueta no hi ha baralles ni crits….”
“Abans pensava que tot era negatiu, sempre he estat infeliç, la vida era una merda. Ara, la vida val la pena viure-la, em sento que estic viu.”
“El treball et dóna incentius, et motiva, et mou, …”