• c/Anselm Clavé, 2 3-6 (La Pista) 08500 Vic
  • projecteaurora@gmail.com
manlleuencs In 2014,BlogAurora

“Youth on the move”: tres joves manlleuencs viatgen a Turquia en un intercanvi.

Des del divendres dia 13 de setembre i fins el dia 22, es va organitzar una trobada entre entitats provinents de 5 països diferents de la Unió Europea. L’objectiu d’aquesta trobada ha set fomentar el diàleg intercultural, la participació ciutadana i poder compartir diferents experiències i coneixements sobre al reciclatge i el funcionament que tenen a cada país. Entre aquests joves europeus tres nois de Manlleu hi han participat com a representats de Catalunya.  Durant deu dies han compartit experiències amb altres joves de diferents països com són Polònia, Eslovènia, Romania i Turquia.. En aquesta estada també han mostrat una presentació de com és i com veuen Manlleu i Catalunya.

Cal destacar la implicació dels tres joves en el procés, la seva motivació i el treball previ al viatge a fi de poder aprofundir en l’experiència i aportar els seus coneixements a la resta de joves europeus. Prèviament al seu viatge els joves van preparar un vídeo de presentació que podeu veure al següent enllaç i de cara a la seva tornada està previst que els joves facin una presentació de la seva experiència.

Aquest intercanvi s’ha pogut portar a terme gràcies al Servei de Mobilitat Internacional per a joves del Projecte Aurora conjuntament amb professionals de Serveis Socials, Territori Jove i el Punt d’Informació Juvenil de l’Ajuntament de Manlleu.

Aurora: gestió de projectes socials és una entitat que presta  serveis de mobilitat internacional a altres organitzacions, ens públics i joves en particular amb la finalitat de proporcionar experiències i recursos amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral per joves.

A través del Punt d’Informació Juvenil es va organitzar una xerrada informativa dirigida a joves que poguessin tenir interès en fer algun tipus d’intercanvi o voluntariat europeu. A través dels joves que van assistir a la xerrada, els educadors de carrer (Territori Jove) i professionals de Serveis Socials es va seleccionar a tres joves que viuen al Barri de l’Erm per tal de treballar els aspectes.