In

New paths for inclusion

AURORA Gestió de Projectes Socials i la Fundació humanitària DR. TRUETA han unit esforços mitjançant un conveni de col·laboració emmarcat dintre del Programa ERASMUS+ de la Comissió Europea, iniciant una estratègia comuna per tal de desenvolupar projectes juvenils de voluntariat. El projecte NOUS CAMINS CAP A LA INCLUSIÓ SOCIAL NPI  neix de la voluntat de la Fundació Humanitària Dr. Trueta de donar un impuls europeu als seus serveis i projectes, mitjançant la inclusió de joves voluntaris provinents d’altres països. Bàsicament, aquests joves arriben a Vic per aportar noves idees, experiències i metodologies a la labor social que desenvolupa la Fundació.

El projecte acull joves europeus perquè participin en les tasques relatives a la teràpia ocupacional i la gestió de residus que fa la Fundació. En aquest sentit, els participants en el projecte, formen part de l’equip tècnic i participen de manera activa dins dels processos d’integració sociolaboral dels usuaris de la Fundació. Així com de participar en d’altres activitats i accions de la organització segons les seves motivacions i capacitats, com són la gestió de los projectes humanitaris, la participació en el projecte artístic ATELIER o l’organització d’activitats de lleure per els usuaris, entre d’altres.

“M’he integrat sense problema a la comunitat local i en el centre de treball, ja sigui en la relació amb els usuaris, que amb la terapeuta i els superiors. M’han donat molt espai per expressar les meves opinions i els meus dubtes i m’han donat l’oportunitat de proposar coses, donant així la meva contribució al treball de la fundació.“

Voluntari Italià a la Fundació Dr. Trueta